Datornätverk
Det är ofta oklart hur Gmail och YouTube hänger ihop. När du loggar in på en av tjänsterna kan du samtidigt använda samma konto för den andra. Sedan 2009 drivs YouTube‑konton av Google, och dessa är alltid kopplade till ett Gmail‑konto – oavsett om du faktiskt använder Gmail eller inte. Du behöver dock inte ha ett konto för att se vanliga videor på YouTube.
Alla YouTube‑konton är i själva verket Google‑konton. Skapar du ett konto på YouTube så skapas automatiskt ett Google‑konto med samma inloggningsuppgifter. Likaså kan du logga in på YouTube med de uppgifter du har för ett Google‑konto.
När du registrerar ett Gmail‑konto skapas också ett Google‑konto. På samma sätt skapas ett Google‑konto när du registrerar dig för andra Google‑tjänster, som Picasa eller Google Drive. Din användarnamn blir då en Gmail‑adress, men du är inte tvingad att använda den adressen. Du kan även koppla ditt Google‑konto till en annan e‑postadress om du vill.
Det är fullt möjligt att använda YouTube utan ett Google‑konto. Utan konto kan du titta på videor utan åldersbegränsningar. För att se videor med åldersbegränsningar måste du logga in. Dessutom kan du utan ett Google‑konto inte kommentera, gilla eller ladda upp videor.
Innan 2009 var YouTube‑ och Google‑konton separata. Vissa användare har därför fortfarande olika konton för båda tjänsterna. Dessa så kallade legacy‑konton är inte automatiskt kopplade, men du kan själv koppla eller koppla bort dem. På så sätt behöver du inte alltid ett Google‑konto för att använda YouTube.
Har du en berättelse att dela? Google erbjuder flera kostnadsfria och enkla verktyg som gör det möjligt att publicera ditt verk för världen eller bara dela det med några vänner. Oavsett om du vill skriva en bok, en blogg, en hemsida eller helt enkelt dela Microsoft Office-dokument – Google har ett l
För att skicka ett privat meddelande på YouTube måste du först koppla din kanal till Google Plus via kontoinställningarna. När kanalen är kopplad kan du använda Skicka meddelande-funktionen på en annan kanals Om-sida för att nå dem direkt. Skapa koppling till Google Plus Logga in på YouTube, öppna
Om du vill dela ett roligt YouTube‑video med en vän utan att hen måste öppna en ny flik, kan du enkelt bädda in videon direkt i ett Gmail‑meddelande. Gmail visar en förhandsgranskning, så mottagaren ser videon utan att klicka på en länk. Steg för steg‑guide Steg 1 Logga in på ditt Gmail‑konto. Steg