Datornätverk
Oavsett om du ställer frågor på andra användares bloggar med ditt Tumblr‑namn eller anonymt, ger Tumblr ingen översikt över tidigare frågor i ditt konto. En fråga blir bara synlig igen om bloggens ägare väljer att svara dig. Då visas frågan efter orden "[Användarnamn] frågade" eller "Anonymt frågade" i ett privat meddelande eller ett offentligt inlägg.
Om bloggens ägare svarar privat gör han eller hon det via Tumblrs meddelandesystem. På ditt instrumentpanel klickar du på brevlåsen och går igenom nya meddelanden.
Om ägaren väljer att publicera din fråga och svaret på den, måste du gå igenom blogginläggen för att hitta den. Besök den specifika bloggen där du ställde frågan och bläddra nedåt genom de senaste inläggen.
Anonyma frågor är inte kopplade till något Tumblr‑konto. Om du skickar en fråga anonymt och ägaren svarar, får du bara se den offentligt.
Informationen i denna artikel gäller Tumblr i januari 2014. Den kan variera något eller i hög grad i senare versioner av webbplatsen.
Om du har tappat entusiasmen för att omblogga animerade GIF:er och scrolla genom en oändlig dashboard, är den enklaste vägen att stänga av kontot att ta bort ditt Tumblr helt och hållet. När du har gjort det går det inte att återställa, och vad som händer beror på om du raderar en primär eller sekun
Precis som andra sociala medier är bloggande mer än bara att ropa ut i internetets tomrum – det är en konversation. Oavsett om du har svaret på någons fråga eller vill lägga till dina två öre till en diskussion, finns det flera sätt att svara på ett inlägg. Ett av dem, rebloggning, är alltid tillgän
Plattformen Tumblr har inga inbyggda verktyg för att granska trafikstatistik. För att få en överblick över hur din blogg presterar bör du därför lägga till Google Analytics. Det ger inte bara data om trafikvolymen utan även var besökarna kommer ifrån, vilka sökord som leder till din blogg och vilka