Datornätverk
Adobe Illustrator är ett kraftfullt vektorgrafikprogram som används för att skapa fantastiskt konstverk. Även om det är utmärkt för konst och design, är det inte alltid intuitivt när man arbetar med textrika projekt. Att skapa bråktal i Illustrator på en Mac kan göras på två sätt: via glyphs för vanliga bråktal eller genom att konvertera text till ett bråktal med OpenType.
Markera den text du vill göra till ett bråktal.
Välj Type > Find Font och ersätt det aktuella typsnittet med ett OpenType-typsnitt via Replace.
Öppna OpenType-panelen via Window > Type > OpenType och markera kryssrutan Fraction. Detta förvandlar texten till ett bråktal. Om du bara vill använda ett vanligt bråktal (t.ex. 1/2) kan du välja det från Type > Glyphs.
Även om PowerPoint ofta hörs i affärs- och utbildningssammanhang, är Apples Keynote – en del av iWork-paketet – både enklare och mer mångsidig när det gäller att skapa professionella presentationer. Keynote låter dig kombinera grafik, text och ljud i ett samlat paket som kan visas live eller spelas
Det är enkelt att skapa personliga T‑shirts hemma med iron‑on‑överföringar utformade på din Mac. Designen, som du trycker på speciell överföringspapper för bläckstråleskrivare, kan vara i färg och innehålla vilket JPEG‑foto du vill. Preview, den inbyggda bildvisaren i macOS, är ett kraftfullt verkty
En logotyp är en grundpelare i ett företags identitet. Din logotyp når alla som kommer i kontakt med dig och är det första intrycket någon får av ditt företag, säger John Williams, kolumnist på Entrepreneur.com. Han rekommenderar enkla logotyper med starka linjer, som McDonald’s, Nike och Prudential