Datornätverk
Alla favoriter du gör på Facebook kan enkelt tas bort igen. Gillar syns på din tidslinje, påverkar vad du ser i nyhetsflödet och kan ses av dina vänner. Det är därför viktigt att du bara gillar det du verkligen uppskattar och använder avgillfunktionen för att ta bort din uppskattning när du vill.
Som ikonen antyder gör du med gilla ett gillande på någon aktivitet på Facebook – oavsett om det är en status, ett nytt förhållande, ett foto, en check-in eller annat. Klicka på Gilla och länken blir omedelbart Avgilla; klicka igen för att ta bort gillandet. Att avgilla tar bort alla spår av gillandet. Det finns ingen funktion på Facebook för att avgilla utan först att ha gillat.
Det finns två typer av gillanden på Facebook. För det första är gillanden du ger till dina vänners inlägg, kommentarer eller bilder. Dessa gillanden genererar en avisering som din vän ser och hjälper Facebook att avgöra vilka kontakter du är mest intresserad av samt vilka som får prioritet i ditt nyhetsflöde. Den andra typen är gillanden du ger till sidor – exempelvis varumärken, filmer, böcker eller platser. Dessa gillanden kan ge dig uppdateringar från sidan och påverka vilka sidor dina vänner rekommenderas att gilla.
Om du gillar något som en vän har postat, t.ex. en kommentar eller ett foto, kan alla med rätt behörighet se en lista över personer som gillat det. Gillar du en specifik sida på Facebook, t.ex. en restaurang eller företag, kan detta synas i dina vänners nyhetsflöde. Sidelikerna visas också som poster på din tidslinje. Öppna din tidslinje och klicka på Gillar för att se en komplett lista. Du kan klicka vidare till sidan för att hitta alternativet avgilla.
Öppna din Facebook-tidslinje och klicka sedan på Aktivitetslogg för att se allt du har gjort på Facebook, inklusive dina gillanden. Alla gillanden kan också tas bort härifrån. Ikonerna för publikval bredvid varje aktivitet visar vilka Facebook-vänner som kan se varje aktivitet och de associerade gillandena.
Om Facebook Phonebook Facebook Phonebook är ett verktyg som samlar dina vänner från Facebook i en organiserad lista med telefonnummer. Det filtrerar ut de nummer som vännerna har angett i sina profiler, men de kan välja att exkludera sig själva via inställningarna. Dessutom importeras telefonnummer
Facebook-hacking innebär att en illvillig användare får obehörig tillgång till någons konto. Det kan ske via malware eller genom att stjäla lösenord och sedan logga in och agera som ägaren. Att ditt konto blir hackat kan få allvarliga konsekvenser, både för dig och dina kontakter. Här går vi igenom
Facebook använder färgade prickar för att visa olika händelser och status i meddelande- och chattfunktionerna. Den blå pricken indikerar om ett meddelande redan har lästs. Den ska inte förväxlas med den gröna pricken som visar om en vän är tillgänglig för chatt. Var hittar du den blå pricken? Den bl