whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Så här avgör du om en Facebook-vän blockerade dig

Det finns flera skäl till att någon försvinner från din vänlista på Facebook. Att bli blockerad är ett av dem, men inte det enda. Personen kan ha avvännet dig eller raderat sitt konto. Facebook meddelar dig inte när du blockeras, men med hjälp av sökning, gamla meddelanden, gemensamma vänner och den offentliga katalogen kan du ofta samla tillräckliga ledtrådar för att avgöra om du har blockerats.

Använda sökfunktionen

Om du inte längre ser en vän i din vänlista, skriv personens namn i sökfältet högst upp på vilken Facebook-sida som helst. Om personen inte har blockerat dig och fortfarande har ett aktivt konto bör namnet dyka upp högst upp i listan. Du kan klicka på Se mer längst ned för att fortsätta söka. Om du inte hittar namnet kan personen ha bytt namn, raderat sitt konto eller blockerat dig. Om du hittar vännens namn i sökresultaten har du inte blivit blockerad. Klickar du på namnet och ser en Skicka vänförfrågan-knapp på tidslinjen har du blivit avvännet.

Kontrollera gamla meddelanden

Att bli blockerad raderar inte dina Facebook-meddelanden. Om du misstänker att du har blivit blockerad och du har delat meddelanden med personen, bör du fortfarande kunna hitta dem i din meddelandelog, förutsatt att du inte har raderat dem själv. Har personens profilbild blivit en enkel silhuett och du kan inte skicka ett nytt meddelande till personen, har du antingen blivit blockerad eller har personen raderat sitt konto.

Den offentliga katalogen

Facebook har en offentlig katalog som är avsedd för personer utan ett Facebook-konto. (Se resurser för länken.) Loggar du ut från Facebook kan du använda katalogen utan att sökresultaten påverkas av en blockering. Du kan söka alfabetiskt, men det är snabbare om du bara skriver personens namn. Det finns ingen möjlighet att begränsa sökningen efter stad, så du kan behöva bläddra igenom många namn, särskilt om namnet är vanligt. Om du inte hittar personen kan det bero på att han valde att inte göra sin profil synlig för allmän sökning. Om du hittar honom, klicka på namnet för att gå till hans tidslinje och logga in från den sidan. Om tidslinjen inte längre är synlig har du blivit blockerad.

Gemensamma vänner

Det finns ett par sätt att ta reda på om du har blockerats genom att använda gemensamma vänner. Det mest direkta sättet är att fråga en gemensam vän om han fortfarande kan se personen på Facebook. Om han kan och du inte kan, har du blivit blockerad. Om du inte vill fråga direkt, vänta en dag eller två och besök den gemensamma vänens tidslinje. Ingen kan kontrollera vad som syns på någon annans tidslinje, så om din tidigare vän försvann på tisdag och du ser honom lägga till kommentarer eller gilla inlägg på den gemensamma vänens tidslinje på onsdag, har du troligen blivit blockerad.

Ansvarsfriskrivning

Informationen i denna artikel gäller Facebook i dess form i april 2013. Det kan skilja sig något eller mycket från andra versioner eller produkter.


URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014011346.html

Sociala medier
  • Hur man kontrollerar om någon har en Facebook‑profil

    Av de miljarder människor i världen har mer än 500 miljoner ett Facebook‑konto, där cirka 70 % befinner sig utanför USA (Facebook, februari 2011). Ett avsnitt av en svensk produktionssatsning 2010 visar hur den sociala medieplattformen fortsätter att locka nya användare varje dag. Ett personligt Fac

  • Så här hittar du militära vänner på Facebook

    Om du har tjänstgjort i militären har du troligen skapat många livslånga band. Över tiden är det vanligt att förlora kontakten med militära vänner. Facebook är en online-plattform som förenklar både att återuppta och upprätthålla relationer med vänner och familj. (Feb 2011) hade Facebook mer än 500 

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com