Datornätverk
Facebook ger dig stor kontroll över var en länk placeras och vem som kan se den. Vill du peka någon mot en viss grupp, kan du enkelt kopiera gruppens URL från huvud‑sidan. Vilka som kan klicka vidare beror på gruppens sekretessinställningar.
Logga in på Facebook och gå till någon av grupperna du är medlem i. Grupperna listas under rubriken Grupper i nyhetsflödet. I webbläsarens adressfält visas URL‑adressen – kopiera den med Ctrl‑C och klistra in (t.ex. Ctrl‑V) var du vill dela den, t.ex. i en status eller ett meddelande. Använd sökfältet i verktygsfältet för att hitta grupper du inte är med i.
Som medlem kan du dela en länk med andra genom att skriva i rutan Skapa inlägg och klistra in URL‑en. En länktitel, beskrivning och miniatyr visas automatiskt, men du kan ta bort dem genom att klicka på kryss‑ikonen till höger. Lägg till extra text om du vill och klicka Publicera för att posta till gruppen. Se till att kontrollera gruppens sekretessinställningar för att se vem som kan se inlägget.
Grupper har tre sekretessnivåer, indikerade av ikonen bredvid gruppnamnet: Öppen (världshjuls‑ikon), Stängd (lås‑ikon) och Hemlig (lås i cirkel). I öppna grupper kan vem som helst se inlägg; i stängda och hemliga grupper kan bara medlemmar se innehållet. När du delar en grupps URL, kan alla se och klicka på länken till en öppen eller stängd grupp. För hemliga grupper är länken inaktiverad och beskrivningen döljs för icke‑medlemmar.
Du kan ange publiken för ett inlägg via publiks‑menyn bredvid Publicera. Välj Anpassad och välj individuella vänner eller listor som får se inlägget, eller blockera vissa personer. Detta är ett snabbt sätt att dela en länk med en liten grupp utan att behöva skapa en ny Facebook‑grupp.
Med de senaste framstegen inom mobiltelefoner har det blivit standard att mobiltelefoner har internetåtkomst. Att ha webben alltid till hands är praktiskt för många saker, vare sig det gäller att hitta vägbeskrivningar eller för enkel underhållning. Om du vill spara en viss webbplats på din telefon
Facebook erbjuder flera sätt att lägga till länkar på din profil, antingen i din personliga information eller direkt på en profilsida. När du lägger till en länk i din profilinformation påverkar synligheten dina sekretessinställningar. När du publicerar en länk på en profilsida kan alla dina vänner
Facebook‑appen på iPhone är integrerad med operativsystemet, vilket gör det enkelt att dela bilder från ditt fotobibliotek eller direkt från kameran. Bilderna laddas automatiskt till “Mobile Uploads”‑galleriet och till din tidslinje. Steg 1: Öppna Facebook‑appen Tryck på Facebook‑ikonen på din st