whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Programvara

Så här tar du bort affischering i Photoshop

Affischering, även kallad färgbandning, uppstår när ett fotografi förlorar detaljer i ett område med färggradient, vilket resulterar i en serie färgband istället för en jämn, kontinuerlig nyans. Färgbandning kan orsakas av överkompression, underexponering eller att konvertera bilden till ett mycket lägre färgrum.

Öppna bilden i Photoshop genom att välja File > Open. Leta upp filen i utforskaren, markera den och klicka OK.

Välj Magic Wand och klicka på ett område som har affischering. Om verktyget inte väljer hela området, håll Shift och klicka på ett annat färgband för att lägga till en extra del. Upprepa tills hela affischerade området är markerat.

Gå till Image > Adjustments > Hue/Saturation. Flytta Saturation till vänster för att avfärga (ta bort färg) och minska bandningseffekten. Justera tills du är nöjd och klicka OK.

Välj Filter > Noise > Add Noise. Välj Gaussian, kryssa i Monochromatic. Ställ in Amount på ca 2 % och klicka OK. Ljudet döljer banden.

Gå till Filter > Blur > Gaussian Blur. Detta suddar ihop färgbanden för att fixa affischering. Justera mängden blur tills resultatet är tillfredsställande. Se till att Preview är markerad så du kan se ändringarna i realtid.

Tips

Håll bilden i ett stort färgrum under redigeringen. Färgrummet visar hur många färger som kan användas. En 8‑bitars bild har 256 färger, medan en 24‑bitars (Truecolor) har över 16 miljoner. Att redigera i lågt färgrum kan orsaka bandning eftersom färgvariationer tvingas in i färre nyanser.

Varningar

Att göra för många manipulationer kan skapa bandning. Var sparsam för att undvika affischeringsproblem.


URL:https://sv.whycomputer.com/programvara/1014018097.html

Programvara
  • Så färgar du en bild i Microsoft Paint

    Microsoft Paint har färgförbättringsfunktioner som även nybörjare kan behärska. Som standardprogram i Windows har du troligen redan det installerat. Oavsett om du vill ljusa upp ett foto eller färglägga din egen skapelse, kan du färga en bild i Microsoft Paint. Steg 1 Öppna och välja filen. Steg 2

  • Skapa egna Photoshop-filter

    Photoshop’s Filter Gallery erbjuder ett brett utbud av filter som snabbt kan förändra ett bilds utseende. Med funktionen Custom Filter kan du dessutom skapa egna filter och spara dem för framtida projekt. Precis som med andra verktyg i Photoshop är experimentering nyckeln till att skapa användbara a

  • Så löser du färgproblem på en dator

    Hur färg- och grafikvisning påverkar din datoranvändning är avgörande för hur du upplever webbplatser, bilder och film. De flesta bildskärmar kan visa tusentals färger för att återge riktiga nyanser, men förinställda parametrar kan ibland leda till felaktig färgåtergivning. Nedan följer en enkel gui

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com