whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Programvara

Så här tar du bort ett lösenord från Excel

Nödvändiga verktyg

  • Microsoft Excel
  • Skyddat kalkylblad eller arbetsbok
  1. Skapa ett nytt kalkylblad (eller en ny arbetsbok om det skyddade dokumentet innehåller flera blad). Lämna det helt tomt.
  2. Markera hela det skyddade bladet: klicka i det vänstra hörnet över cell A1.
  3. Kopiera hela bladet – Ctrl + C eller Edit → Copy.
  4. Klicka på det tomma bladet och markera hela det (som i steg 2).
  5. Klistra in – Ctrl + V eller Edit → Paste. Du har nu en identisk, men oskyddad kopia.
  6. Byt namn på det nya bladet så att det matchar det gamla. Om du jobbar i samma arbetsbok måste du först ta bort eller byta namn på det gamla bladet.
  7. Om du vill behålla samma utskriftsinställningar kopierar du dem manuellt: öppna det gamla bladet, File → Page Setup, notera alla flikar och återställ dem i det nya bladet.

Tips

För att skydda ett blad med ett eget lösenord, gå till Tools → Protection → välj "Protect Workbook" och ange ett lösenord.

Varningar

Radera inte det gamla bladet förrän du är säker på att kopian fungerar korrekt med alla formler och format. Spara alltid innan du tar bort originalet.


URL:https://sv.whycomputer.com/programvara/1014018072.html

Programvara
  • Skapa ett fakturakalkylblad i Excel

    Att använda Microsoft Excel för att hålla koll på fakturor är ett utmärkt sätt att organisera din ekonomi. Du kan skapa kalkylblad för att spåra fakturor du skickat och när du får betalt – eller för fakturor du mottagit och betalar. Oavsett ditt syfte är det snabbt och enkelt att sätta upp ett faktu

  • Hur du importerar ett Word‑dokument till ett Excel‑kalkylblad

    Hur du importerar ett Word‑dokument till ett Excel‑kalkylblad Excel är ett kalkylprogram från Microsoft som låter dig organisera och analysera data. Ett av programmets kraftfulla verktyg är möjligheten att infoga objekt i ett kalkylblad – till exempel diagram, bilder eller ett helt Word‑dokument. At

  • Hur man sparar ett Excel‑kalkylblad i en fast längd

    Fasta filformat används ofta för att exportera data från och importera till olika system. Om du har ett Excel‑ark där varje kolumn har samma bredd kan du enkelt konvertera det till ett fast‑längdskalkylblad med filändelsen .PRN. Förbered filenÖppna det Excel‑ark du vill spara med fast bredd och kon

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com