whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Kan ett inaktiverat Facebook-konto visas i Googles sökresultat?

Att ta bort ditt Facebook-konto från Googles index kan öka din integritet, men att bara inaktivera kontot räcker inte för att bli helt oåtkomlig. Din data förblir på Facebooks servrar och kan fortfarande hittas av sökmotorer. För att bli helt bort från nätet måste du radera kontot och be Google ta bort dina sidor från indexet.

Deaktivering

Facebook låter dig dölja ditt konto, vilket kallas inaktivering. När du inaktiverar blir du osynlig för andra användare, men din data lagras fortfarande på Facebooks servrar. Om du senare vill återaktivera kontot loggar du bara in.

Radering

Om du aldrig planerar att återvända till Facebook kan du radera kontot permanent. Fyll i formuläret på sidan Delete Account efter inloggning. Både inaktivering och radering kan dock göra att kontoinformation fortfarande dyker upp i Googles sökresultat, eftersom sökmotorer lagrar information i sina egna index och ofta blir den föråldrad.

Ta bort profil från sökresultat

För att hindra att ditt konto visas i Googles sökresultat kan du stänga av länkar från andra sökmotorer i dina sekretessinställningar. Klicka på kugghjulsikonen → Privacy Settings. Under ”Who can look me up?” finns frågan “Vill du att andra sökmotorer länkar till din tidslinje?” Välj Off. Då kommer sökmotorer inte längre att länka till din profil.

Efter borttagning

När du raderar ditt konto kommer sökmotorernas crawlers så småningom att gå igenom sina lagrade data och ta bort brutna länkar, som länkar till en inaktiv tidslinje. Detta kan ta veckor eller månader, beroende på hur ofta sidan har crawld. Om du har begärt borttagning via Google Search Console eller ändrat dina sekretessinställningar blir borttagningen omedelbar.


URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014009128.html

Sociala medier
  • Söka efter en person på Facebook

    Facebook är ett populärt socialt nätverk som används världen över. Det är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med vänner, återuppta gamla vänskaper och möta nya människor. Facebook har ett praktiskt sökverktyg som låter dig leta efter vänner och familj. Du kan filtrera sökresultaten efter olika kat

  • Så tar du bort ett Facebook‑konto för alltid

    Ta bort ditt Facebook‑konto permanent Om du vill skydda din integritet kan du radera ditt Facebook‑konto för alltid. När kontot har raderats kan det inte återaktiveras, och all information – vänlistor, meddelanden, bilder och annan data – tas bort permanent från Facebooks servrar. Det finns två alte

  • Logga in på Facebook med ett Google-konto

    Facebook och Google är två av världens mest besökta webbplatser, enligt Alexa. Om du redan har ett Facebook‑konto eller vill skapa ett, kan du snabbt logga in med ditt Google‑konto och slippa hantera flera lösenord. Steg‑för‑steg guide 1. Logga in på Facebook Öppna Facebook och klicka på Kontroll (

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com