Datornätverk
Facebook erbjuder två sätt att avsluta ditt konto: avaktivering och borttagning. Avaktivering tar bort din tidslinje och gör den otillgänglig för andra, men sparar all data på våra servrar. Borttagning raderar ditt konto permanent och tar bort all information från Facebook.
Efter avaktivering finns din profil inte längre som en sida på Facebook. En besökare som försöker gå in på adressen får en fel‑sida som berättar att inget finns där. Din profil visas inte i sökresultat, och inget av innehåll som tillhörde den tas bort när du deaktiverade den.
Även om din tidslinje är inaktiverad kan vissa uppgifter fortfarande hittas. Människor som har sparade meddelanden från dig kan öppna dem, men din profilbild ersätts med en standardsilhuett. Dessutom syns dina namn och kontaktuppgifter i e‑postmeddelanden du skickat till andra.
All data från din tidslinje – foton, inlägg, vänlistor, kommentarer och inställningar – förvaras på våra servrar i ett passivt tillstånd. Om du vill återaktivera ditt konto kan du göra det genom att logga in igen; allt blir då tillgängligt som tidigare.
Vid avaktivering finns din personliga information fortfarande kopplad till din aktivitet på Facebooks servrar. Om du vill att den ska tas bort helt måste du radera kontot. Även om tekniska kopior av dina meddelanden och bilder kan kvarstå, tas alla personliga identifierare bort vid en fullständig radering.
För många av de miljoner Facebook‑användarna är det en del av vardagen att hålla kontakten med vänner och familj, planera händelser och dela bilder. Det kan därför vara förvirrande när någon väljer att inaktivera sitt konto, men det finns flera anledningar. Integritet En av de vanligaste anledningar
Om din vän har en Facebook‑e‑mailadress kan du skicka e‑post till honom direkt från ett traditionellt Yahoo‑konto. Facebook genererar automatiskt en e‑mailadress för varje användare som har ett anpassat offentligt användarnamn. När du öppnar en väns tidslinje syns användarnamnet precis efter https:/
När ditt Facebook-konto är inaktiverat är det dolt för dina vänner och andra Facebook‑användare. Allt som finns i kontot sparas, det är bara osynligt. När du återaktiverar kontot kan dina vänner se dig igen och kontakta dig. Inaktiverat Facebook‑konto När du inaktiverar ditt konto försvinner din ti