whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Vad ser andra när du tar bort ditt Facebook‑konto?

Vad ser andra när du tar bort ditt Facebook‑konto?

Det finns flera skäl att överväga att lämna Facebook: oro för privatlivet, problem med en spion eller helt enkelt ett förlust av intresse för plattformen. Oavsett din motivation vill du veta hur du tar bort kontot och vad som faktiskt kvarstår efteråt.

Deaktivering vs. Borttagning

Facebook erbjuder två sätt att lämna tjänsten: deaktivera kontot eller radera det permanent. Deaktivering är tillfällig och tar inte bort någon av dina data; ditt konto blir dolt men du förblir i vännernas listor och all information lagras på servrarna. Borttagning är mer omfattande och syftar till att ta bort all din information från Facebook‑servrarna.

Meddelanden till vänner

Även efter att du har raderat kontot förblir alla meddelanden du skickat till vänner eller tidigare vänner synliga för dem. Det finns för närvarande inget sätt att ta bort dessa meddelanden helt när du lämnar Facebook. Eftersom meddelandet utbyts mellan två parter äger både avsändare och mottagare kedjan; du kan endast ta bort din egen kopia.

Radera bilder

Bilder i dina album tas bort som en del av borttagningsprocessen. Om du vill vara säker på att alla bilder försvinner kan du dock manuellt radera varje album. Detta garanterar att allt tas bort från servrarna, eftersom du har full kontroll. Om du är taggad i andras bilder ersätts ditt namn med “Facebook‑användare”; själva taggningen raderas inte.

Ta bort gillade objekt

Du kan rensa tidigare aktivitet genom att “taga bort gillanden” på allt du tidigare har gillat. Samma regel gäller för andra klickbara handlingar. Dessa poster kommer fortfarande att finnas på respektive produkt- eller tjänstesida och ersättas slutligen med “Facebook‑användare” i stället för ditt namn. För att göra ett rent avsked kan du manuellt radera dessa interaktioner.

Ta bort externa Facebook‑kopplingar

Många webbplatser och tjänster låter dig koppla dem till ditt Facebook‑konto eller logga in med Facebook‑ID. Om du använde den metoden bör du byta inloggningsmetod och sluta använda Facebook‑ID. På så sätt hindrar du att någon kvarstående koppling fortsätter att lagra ditt namn eller annan information på Facebook‑servrarna.


URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014008995.html

Sociala medier
  • Så tar du bort ett Facebook‑konto för alltid

    Ta bort ditt Facebook‑konto permanent Om du vill skydda din integritet kan du radera ditt Facebook‑konto för alltid. När kontot har raderats kan det inte återaktiveras, och all information – vänlistor, meddelanden, bilder och annan data – tas bort permanent från Facebooks servrar. Det finns två alte

  • Om du återaktiverar ditt Facebook‑konto

    När ditt Facebook-konto är inaktiverat är det dolt för dina vänner och andra Facebook‑användare. Allt som finns i kontot sparas, det är bara osynligt. När du återaktiverar kontot kan dina vänner se dig igen och kontakta dig. Inaktiverat Facebook‑konto När du inaktiverar ditt konto försvinner din ti

  • Om du blockerar en person på Facebook

    Blockering, justering av sekretessinställningar och användning av publikväljaren är effektiva sätt att kontrollera hur du delar bilder på Facebook. Trots extra försiktighetsåtgärder kan blockerade användare ändå se vissa av dina bilder. Facebook kan tekniskt inte fullständigt hindra synlighet, men r

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com