whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Får vänner ett meddelande när du tar bort dem från Facebook?

Även om du vill att dina vänner ska veta när du skickar meddelanden och taggar dem i bilder, kan det vara pinsamt att avvänka utan officiell Facebook‑avisering. Facebook erbjuder verktyg för att skydda medlemmars integritet utan att behöva avvänka formellt. I slutändan får Facebook ingen avisering vid avvänkning eller blockering, men en avvänkning kan ändå bli uppenbar.

Avvänkning

När du avvänker någon får inte personen en avisering från Facebook, men han tas bort från din vänlista och får begränsad åtkomst till din tidslinje, foton och inlägg. Han kan se din närvaro på Facebook och har tillgång till ditt offentliga innehåll. Avvänkningen är ömsesidig, så du tas också bort från den andra medlemmens vänlista. Även utan officiell avisering kan en medlem upptäcka att han inte längre är din vän. Om han märker att han inte kan se din tidslinje eller att du inte längre finns på hans vänlista kan han dra slutsatsen att du har avvänt honom.

Blockering

På liknande sätt får en person ingen avisering när du blockerar henne. Blockering är mer restriktiv än avvänkning, eftersom blockerade medlemmar inte kan se något av ditt Facebook‑innehåll och inte ens kan se att du fortfarande är medlem. Blockeringen är också ömsesidig, så du får inte heller åtkomst till något innehåll som tillhör den blockerade medlemmens. Trots dess restriktivitet hindrar blockering inte all kommunikation, t.ex. grupp- eller appinteraktion. Det är svårare för en person att inse att hon har blockerats eftersom hon inte kan hitta dig på Facebook. Till skillnad från de avvänkta medlemmarna, som fortfarande kan se din närvaro, kan blockerade medlemmar tro att du helt enkelt har lämnat Facebook.

Vänlistor

Som ett alternativ till avvänkning kan du använda vänlistor för att begränsa synligheten av ditt innehåll. Skapa en lista med “Tätvänner” och lägg till de Facebook‑medlemmar du vill dela allt med. Du ser mer av deras aktivitet i nyhetsflödet. Skapa en lista med “Bekanta” för de personer du inte vill dela lika mycket med. Skapa en lista med “Begränsad” för dem du vill behålla som vänner men begränsa synligheten för det mesta av ditt innehåll. Vänner får ingen avisering när du lägger till dem i en lista.

Publikväljaren

Använd publikväljaren när du postar för att tillåta eller begränsa synligheten av ditt innehåll på Facebook. Inställningarna inkluderar “Allmän”, “Vänner”, “Endast mig” och “Anpassad”. Dina vänlistor visas också i rullgardinsmenyn om du skapar dem. Innehållet du postar delas med de medlemmar du valt, utan avisering till andra.


URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014008904.html

Sociala medier
  • Så här döljer du din Facebook‑profil för personer som söker dig

    Att begränsa vilka som kan hitta dig på Facebook hjälper dig att undvika oönskade vänförfrågningar. Använd plattformens sekretessinställningar för att stoppa icke-vänner från att lokalisera dig och blockera specifika användare så att de inte kan se din närvaro på Facebook. Vänskapstyp: Icke‑vänner

  • Loggar Facebook ut dig när du stänger webbläsaren?

    Har du någonsin lärt dig av att lämna Facebook öppet på en offentlig plats som ett bibliotek eller ett campuscenter? Det kan snabbt leda till pinsamma foton, oönskade profiländringar eller statusuppdateringar. Vilken effekt Facebook har på dina inloggningar beror på både dina kontoinställningar och

  • Vad betyder det när du inte kan kommentera en väns sida på Facebook?

    Facebook erbjuder en rad integritetsalternativ som gör det möjligt för användare att skapa en anpassad sekretessupplevelse. Om du inte kan kommentera en väns Facebook‑sida finns flera möjliga orsaker. Att du fortfarande kan se sidan betyder att du inte har blockerats, men du bör kanske bara fråga vä

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com