Datornätverk
När du väljer att avvänja en vän på Facebook får den andra personen ingen avisering. Om du inte interagerar ofta kan personen aldrig märka av avvänjan.
Du kan avvänja någon genom att öppna den vänens tidslinje, klicka på menyn Vänner och välja Avvänja. Du kan också gå till sidan Vänner från din egen tidslinje och avvänja direkt där. Ingen avisering skickas till den avvänjade.
De kontakter du avvänjer får ingen notis. De märker kanske inte att dina inlägg saknas i deras flöde, och de kan inte se inlägg du har begränsat till vänner. Inlägg och foton där du är taggad kan fortfarande synas i deras flöde beroende på sekretessinställningarna.
Vid en framtida besök på din tidslinje kommer de se en knapp Skicka vänförfrågan istället för Vän. Du kommer inte längre att listas på deras vänsida eller i listan över gemensamma vänner. Hur snabbt eller om de märker förändringen beror på hur ofta de använder Facebook och hur många vänner de har.
När du posterar innehåll på Facebook visas en rullgardinsmeny där du väljer vem som kan se inlägget. Om du sätter publikt kan vem som helst se det. Om du mestadels publicerar offentligt kan duavvänjade kontakter märka väldigt lite skillnad.
Facebook låter dig hålla kontakten med vänner, kollegor, familj och andra bekanta. Du kan sortera dessa kontakter i egna listor som bara du själv ser. Ibland kan man per felaktig klick‑mandat ta bort någon som vän eller bara dölja deras inlägg, vilket gör att man tror att man har tagit bort personen
Facebook är den mest använda sociala nätverksplattformen på webben, med över 500 miljoner användare per augusti 2011 enligt Facebooks egna siffror. För att skapa ett konto måste du först fylla i personliga uppgifter, inklusive en e‑postadress. Facebook tillåter inte registrering utan en verifierad e
Att införa en Gilla oss på Facebook-länk i dina e-postmeddelanden är ett enkelt sätt att locka fler följare. Genom att placera länken i din signatur syns den i varje mail du skickar. Mottagaren klickar enkelt på länken, kommer till din Facebook-sida och kan därefter trycka på Gilla för att börja föl