Datornätverk
Dubblettfoton tar upp onödig lagringsutrymme och gör albumen röriga. Genom att rensa bort duplicerade bilder får du en mer överskådlig profil.
Det finns flera sätt att identifiera och ta bort dubbletter på Facebook. Nedan följer några praktiska metoder:
Gå till din profil, klicka på "Bilder" och sedan "Album". Välj ett album och använd filtret "Sortera" för att gruppera efter datum. Leta efter bilder som har samma bildtext eller samma publika datum. Markera sedan flera bilder och klicka på "Radera".
Exportera alla dina foton som en ZIP‑fil via Facebooks "Exportera data". Efter att du packat upp filen kan du använda ett fotoorganisationsprogram (t.ex. Adobe Lightroom eller ett gratisverktyg som Duplicate Photo Cleaner) för att identifiera duplicerade bilder. Radera dem från både din dator och sedan tillbaka till Facebook via albumuppladdning.
Det finns appar som Double Photo Remover eller Cleanup for Facebook som automatiskt söker efter liknande bilder och låter dig välja vilka du vill behålla. Se till att läsa recensioner och verifiera att appen följer Facebooks säkerhetsriktlinjer.
Om du vill ha en snabb visuell guide, se vår gratis videoklipp där en digital, mobil- och sociala medier‑expert visar steg för steg hur du rensar bort dubbletter.
Om du har upptäckt flera fall av duplicerade filer på ditt system är du inte ensam. Det finns ett brett utbud av kostnadsfria program för varje operativsystem som kan upptäcka och ta bort duplicerade filer från hårddisken. Dessa verktyg kan jämföra filer efter namn, datum eller till och med checksum
Så återställer du foton från en CDDen digitala revolutionen har förändrat fotografering på sätt som bara någon gång förut kunde drömmas om. De gamla lådor med slumpmässiga bilder och tomma album har ersatts av digitala fotoramar, mobiltelefoner och hårddiskar fulla med varje klick från våra digitala
Ta bort ditt Facebook‑konto permanent Om du vill skydda din integritet kan du radera ditt Facebook‑konto för alltid. När kontot har raderats kan det inte återaktiveras, och all information – vänlistor, meddelanden, bilder och annan data – tas bort permanent från Facebooks servrar. Det finns två alte