whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Hur fungerar det att dölja vänförfrågningar på Facebook?

Du behöver inte acceptera varje vänförfrågan som kommer till dig på Facebook. Om du föredrar att inte knyta en relation kan du antingen dölja förfrågan eller ta bort den helt. Sändaren får ingen notifikation om att förfrågan har dolts eller raderats.

Dölja vänförfrågningar

Vänförfrågningar visas under Facebook‑ikonen högst upp på varje sida. Du kan antingen godkänna eller klicka på Inte nu för att dölja den. Endast om du accepterar får sändaren en notifikation; annars får de ingen indikation på att du sett förfrågan. En dold förfrågan gör att sändaren inte kan se dina uppdateringar på Facebook, såvida du inte har gjort dem publika.

Granska vänförfrågningar

För att se statusen för alla väntande förfrågningar klickar du på länken Visa alla längst ned i förfrågningspopupen. Där listas även tidigare dolda förfrågningar – du kan nu välja att acceptera eller radera dem permanent. Samma skärm visar även personer Facebook tror att du kan känna, baserat på gemensamma kontakter. Klicka på Lägg till vän för att skicka en egen förfrågan. Enligt Facebooks Community Standards bör du bara skicka förfrågningar till personer du känner i verkliga livet.

Tidslinje sekretess

Observera att vissa av dina uppdateringar och delar av din tidslinje fortfarande kan vara synliga för användare som inte är bekräftade vänner. Innehåll som är markerat Publikt (via publikvalet) kan ses av alla på Facebook. För att kontrollera vilka delar av din tidslinje som är publika öppnar du menyn Visa som (kuggen under din omslagsbild) och väljer Publikt. Din egen vy blir då likadan som en användare med en väntande vänförfrågan har.

Ändra vem som kan skicka vänförfrågningar

Facebook låter dig styra vilka som får skicka dig vänförfrågningar. Öppna sekretessmenyn (låset på verktygsfältet) och klicka på länken Vem kan kontakta mig?. Under rubriken Vem kan skicka mig vänförfrågningar finns ett rullgardinsfält där du kan välja mellan Alla eller Bara vänner av vänner.


URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014009187.html

Sociala medier
  • Vad betyder DM på Twitter?

    Twitter är en social medieplattform som låter användare kommunicera med ett stort nätverk av familj, vänner och kollegor. Istället för att posta långa inlägg använder Twitter korta meddelanden som kallas tweets. Utöver detta finns möjlighet att skicka privata meddelanden till en specifik användare,

  • Vad innebär det att rulla ett chattrum?

    Även om de flesta människor går med i chattrum för att prata, finns det en liten del som bara vill störa eller irritera andra. Dessa användare kallas troll eller griefers och engagerar sig ofta i beteenden som gör det svårt eller omöjligt för andra att delta. Ett sådant beteende är chattrullning. O

  • Vad betyder ‘Poke’ på Facebook?

    Du har just fått en poke på Facebook och undrar vad det betyder. En poke är ett enkelt och roligt sätt att skicka ett kort meddelande på – nästan som ett digitalt höftklapp. För vissa är det ett trevligt sätt att säga hej, för andra kan det kännas irriterande. Det är därför bra att känna till vad en

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com