Datornätverk
Som användare har du normalt full kontroll över vilka som finns på din vänlista på Facebook. Om du upptäcker att vänner har blivit avlägsnade, antingen av en hackare som fått tillgång till dina inloggningsuppgifter eller på grund av ett tekniskt fel, kan du återställa dem med hjälp av Facebooks vän- och integritetstjänster.
Facebook meddelar ingen när du tar bort någon från din vänlista; personen förlorar bara dig. För att återuppta vänskapen måste du själva skicka en ny vänförfrågan. Sök efter personens namn i sökfältet Sök personer, platser och saker, välj den i listan, gå till deras tidslinje och klicka på + Lägg till vän. Efter att förfrågan skickats kan du skicka ett meddelande för att påminna om att acceptera den.
Om du har blockerat någon måste du först avblockera. Gå till startsidan, klicka på låsikonen i navigationsfältet för att öppna menyn Integritetssnarvlänkar. Välj Hur stoppar jag någon från att störa mig? och klicka sedan på länken Visa alla blockerade användare. Klicka på Avblockera bredvid personens namn och bekräfta. Om personen redan är din vän kan du skicka en vänförfrågan på nytt.
Du kan också avblockera någon via huvudinställningarna. Klicka på kugghjulsikonen i menyraden, välj Kontoinställningar eller Integritet. Välj sedan Blockering i vänstra kolumnen. I avsnittet Blockerade användare hittar du personen du vill avblockera; klicka på Avblockera och bekräfta.
En borttagen eller blockerad vän kanske inte vet att relationen är avslutad. För att undvika missförstånd, förklara tydligt varför du vill bli återförmedlad i meddelandet som följer med vänförfrågan. Om du själva tog bort personen, förklara inte detaljer – bara be om att bli återföljd. Om vännen redan vet orsaken, skicka en vänlig påminnelse. Du kan inte återställa en kontakt om den andra parten har blockerat dig eller inte vill bli återföljd. Informationen gäller Facebook i oktober 2013.
Så hittar du en vän på AOL Att utforska cyberspace blir mer givande när du har vänner att dela upplevelsen med. På AOL, som är en av de tidigaste internetplattformarna, kan du enkelt skicka artiklar, bilder eller bara ett meddelande till en vän. AOL kombinerar e‑post, chatt och webbläsare i ett pake
Facebook och MySpace är sociala nätverk som gör det enkelt att hålla kontakt med vänner. Du kan skicka meddelanden, se uppdateringar och snabbt hitta någon du vill lägga till som vän. Nedan följer en kort guide för hur du söker och skickar vänförfrågningar på båda plattformarna. Hitta en vän på Face
Lär dig hur du enkelt återställer ett raderat användarkonto på din Mac. Det går bra om kontot togs bort via Systeminställningar, men vissa andra metoder gör det inte möjligt. Steg för återställning av ett raderat konto Steg 1 – Skapa ett nytt konto Öppna Systeminställningar → Användare och grupper.