Datornätverk
När du skapar ett offentligt Twitter‑konto kan vilken användare som helst – oavsett om de följer dig eller inte – besöka din profil på webben för att se dina tweets, svar, gillade inlägg och listor över personer du följer samt som följer dig. Den enda metoden för att dölja både dina följare och de du följer är att göra ditt konto skyddat, vilket samtidigt döljer de flesta andra sektioner på din profil.
Öppna vilken offentlig Twitter‑profil som helst (inklusive din egen) så finns det länkar för Följda och Följare på vänster sida. Så länge profilen och tweets är offentliga kan alla besökare med ett Twitter‑konto se dessa listor, oavsett om de följer dig eller inte. När du är inloggad kan du följa någon av kontona genom att klicka på respektive Följ-knapp.
Du kan inte ta bort listorna för Följda och Följare från din profil, men du kan dölja dem – tillsammans med större delen av den andra informationen – genom att göra kontot skyddat. När du ser en skyddad profil kan du bara se användarens bio, såvida du inte är godkänd följare. När kontot är skyddat blir även din profilsida begränsad, men godkända följare kan fortfarande se listorna för Följda och Följare. Du kan aktivera skyddet via avsnittet Säkerhet och integritet i inställningarna på Twitter‑webbplatsen.
Välj att skydda dina tweets så att nya följare måste godkännas av dig innan de kan se dina uppdateringar. Dessutom syns dina tweets inte i sökresultat och kan inte retweets. De flesta sidor som utgör din profil – inklusive följare, följda, gillade och tweets – är dolda för besökare som inte är godkända följare.
Ett alternativ för att dölja vilka konton du följer är att inte följa någon på det traditionella sättet, dvs. genom att klicka på Följ på en profil eller knapp. Istället kan du skapa en privat lista via Listor-delen på din profil och lägga till valda användare en i taget. Du kan kontrollera uppdateringar genom att öppna listans sida, men eftersom den är privat kan ingen annan se vilka konton den innehåller eller tweets från dessa användare. Listsidan uppdateras på samma sätt som Twitter‑timelinjen, med nya tweets som visas högst upp.
När du har skapat ett konto på Twitter och börjat följa dina vänner är det dags att börja skriva egna tweets. Ett standard‑tweet du skriver i rutan högst upp på Twitter‑hembladet skickas till alla dina följare på en gång. Om du är ny på plattformen kommer dock få personer att märka dina tweets. För
Att begränsa vilka som kan hitta dig på Facebook hjälper dig att undvika oönskade vänförfrågningar. Använd plattformens sekretessinställningar för att stoppa icke-vänner från att lokalisera dig och blockera specifika användare så att de inte kan se din närvaro på Facebook. Vänskapstyp: Icke‑vänner
Interaktion på Twitter På Twitter bygger interaktion på att konton följer varandra. Att följa ett konto innebär att du offentligt prenumererar på deras korta uppdateringar, medan de som följer dig får se dina inlägg. Förhållandet mellan antal följare och antal konton du följer kan ge en indikation p