Datornätverk
Google Chat är den instant-meddelandetjänst som ingår i Google‑tjänster som Google + och Gmail. Som standard listar Gchat alla Google‑kontakter du har bekräftat tidigare. Att blockera en kontakt i Google Chat hindrar den från att starta en realtidschatt med dig eller se din online‑status, även om kontakten fortfarande kan skicka e‑mail.
Kontakter måste läggas till i din Google‑Chatlista manuellt, vanligtvis genom att bjuda in dem från en Google‑Chat‑modul (i Gmail, Orkut eller Google +). Då kan de se din online/offline‑status och skicka realtidsmeddelanden. När du blockerar en kontakt förlorar den dessa privilegier – den kan inte längre starta konversationer eller se när du är online. Din namn visas alltid offline i deras Google‑Chatfönster, men de får ingen avisering om att du har blockerats.
Kontakter visas i din Google‑Chatlista när du skriver in de första bokstäverna i sökrutan högst upp. Klicka på det relevanta namnet för att öppna ett chattfönster, sedan öppna menyn Mer (More). Välj alternativet Blockera (Block) för att blockera kontakten och ta bort namnet från din chattlista. Kontakten kan fortfarande hittas via sök om du vill avblockera senare.
Avblockera en kontakt genom att öppna ett chattfönster med personen och klicka på Avblockera (Unblock) i chattfönstret. Samma alternativ finns i menyn Mer. Eftersom blockerade kontakter inte visas i din lista måste du använda sökrutan högst upp för att hitta den.
Google‑kontakter synkroniseras över flera tjänster, bland annat Google Chat, Google Reader och Google +. Att blockera en kontakt via Google + blockerar den i alla Google‑tjänster samtidigt. Att blockera en kontakt via Google‑Chat‑modulen i Gmail blockerar den endast i Google Chat – de kan fortfarande se innehållet du delar på Google + om de finns i dina kontaktcirklar.
Fabriksrenoverade produkter är varor som returnerats till tillverkaren för att kontrolleras eller repareras innan de säljs igen. Företag får inte sälja öppna eller sålda varor som nya, även om de är i nyskick, så de använder ofta en renoveringsprocess för att förbereda dem för återförsäljning. Du st
Systemåterställning kan rädda ditt system när nya program eller drivrutiner har orsakat instabilitet eller till och med gjort datorn oanvändbar. Det fungerar som en tidsmaskin som återställer datorn till ett tidigare tillstånd. Windows‑inställningar återställs Windows‑registert återställs till det
Att blockera ett telefonnummer Att blockera vissa telefonnummer kan vara nödvändigt av integritetsskäl, säkerhet eller andra anledningar. Du vill kanske förhindra att ett nummer ringer dig, dölja ditt eget nummer i mottagarens anropsidentifiering eller stoppa samtal som riktas till ett specifikt num