Datornätverk
Facebook skicka aviseringar om nya meddelanden, inlägg på tidslinjen och andra händelser. Men du får ingen notifikation när någon blockerar dig. Ett block är avsett att vara hemligt – annars uppfyller det inte sitt syfte. När ett block sätts upp upphör all kommunikation mellan dig och den som blockerade dig.
Tyvärr får du ingen avisering när någon blockerar dig på Facebook. Samma gäller för den du blockerar. Blocks är helt hemliga. Du vet först att du är blockerad när profilen försvinner, eller när du inte längre hittar personen i sökningen. Ibland raderar någon dig från vänlistan men du kan fortfarande söka efter honom/henne; med ett block är båda profilen dold för varandra.
När någon blockerar dig på Facebook signalerar det att personen vill ha ingen kontakt med dig – ingen meddelande, chatt eller tidslinjepostning. Orsakerna varierar: hot, trakasserier, eller bara att undvika någon, t.ex. en ex-partner. Oavsett anledning är blocket ett tydligt sätt att distansera sig helt.
Blockeringen påverkar båda parter. Du blir osynlig för den som blockerade dig, och han/hon kan inte se dig eller din profil. Båda profilen är dolda för varandra, så det är en rättvis och jämställd åtgärd.
Du kan hantera dina egna block i Inställningar & sekretess → Sekretess → Hantera blockering. Där kan du lägga till namn eller e-postadresser för personer du vill blockera. Tyvärr visar inte blockeringshanteraren vilka som blockerat dig.
Introduktion I många företag blockeras Facebook och andra sociala medier av IT-avdelningen för att hindra anställda från att slösa tid. Blockeringen sker vanligtvis genom att webbadresserna förhindras, snarare än genom att inspektera själva trafiken. Detta öppnar dörren för en skarpsinnig användare
Hur du stoppar andra från att tagga dig på Facebook Facebooks taggningsfunktion ger ett extra socialt inslag till bilder, men du vill kanske inte att alla vänner ska se bilder du inte har laddat upp själv. Du kan inte helt blockera någon från att tagga dig, men du kan ändra dina sekretessinställning
Facebook låter dig hålla kontakten med vänner, kollegor, familj och andra bekanta. Du kan sortera dessa kontakter i egna listor som bara du själv ser. Ibland kan man per felaktig klick‑mandat ta bort någon som vän eller bara dölja deras inlägg, vilket gör att man tror att man har tagit bort personen