Datornätverk
Facebooks taggningsfunktion ger ett extra socialt inslag till bilder, men du vill kanske inte att alla vänner ska se bilder du inte har laddat upp själv. Du kan inte helt blockera någon från att tagga dig, men du kan ändra dina sekretessinställningar så att endast du kan se taggade bilder av dig själv. Du kan även avtagga dig själv från en bild, vilket förhindrar att samma person kan tagga dig i den bilden igen.
Gå till Facebook.com och logga in på ditt konto.
Klicka på ditt kontonamn högst upp till höger, välj sedan Inställningar & sekretess och därefter Privatinställningar.
Välj Anpassade inställningar i vänsterkolumnen och klicka på Anpassa inställningar i fönstret.
Bläddra ner till rubriken Andra delar med dig. Klicka på knappen Redigera inställningar bredvid Videoer och bilder du är taggad i.
Välj fliken med dina nuvarande inställningar, klicka sedan på Anpassad redigering i rullgardinsmenyn. Klicka på fliken “Dessa personer” under rubriken Gör detta synligt för.
Välj Bara mig och klicka på Spara inställningar. Du blir nu den enda personen som kan se taggade bilder av dig.
Facebook och MySpace är sociala nätverk som gör det enkelt att hålla kontakt med vänner. Du kan skicka meddelanden, se uppdateringar och snabbt hitta någon du vill lägga till som vän. Nedan följer en kort guide för hur du söker och skickar vänförfrågningar på båda plattformarna. Hitta en vän på Face
Skapa en Facebook-grupp – en steg-för-steg-guideFacebook erbjuder flera sätt att kommunicera. Förutom att lägga till vänner kan du skapa sidor och grupper. Med sidor är kommunikationen mindre interaktiv; en sida är huvudsakligen för företag och kändisar att dela nyheter. Grupper ger likasinnade en p
Att begränsa vilka som kan hitta dig på Facebook hjälper dig att undvika oönskade vänförfrågningar. Använd plattformens sekretessinställningar för att stoppa icke-vänner från att lokalisera dig och blockera specifika användare så att de inte kan se din närvaro på Facebook. Vänskapstyp: Icke‑vänner