Datornätverk
Facebook‑tags ger dig möjlighet att rikta dina inlägg till specifika personer. Om du av misstag taggar någon i ett foto du inte vill att den personen ska bli taggad i, kan du ta bort taggen från det ursprungliga inlägget. Även om andra med rättigheter fortfarande kan se fotot och känna igen personer, minskar det risken för att taggade foton dyker upp på personens tidslinje. När du taggar någon i ett delat inlägg måste du radera inlägget och dela det igen för att ta bort taggarna.
Hitta det inlägg du vill ta bort taggen från och håll musen över inlägget.
Klicka på pennikonen och välj "Radera…" från rullgardinsmenyn. Bekräfta genom att klicka på "Radera".
Åtkomst till det ursprungliga inlägget du delade och klicka på "Dela" för att dela inlägget igen utan taggar.
Hitta fotot med den taggade personen du vill ta bort och klicka på fotot.
Klicka på "Tagga foto" längst ner i fotot.
Håll musen över den persons namn du vill ta bort och välj "Ta bort tagg". Klicka på "Klar".
Klicka på "Aktivitetslogg" på din Facebook-tidslinje.
Klicka på länken "Bilder" i aktivitetslogg‑sidomenyn.
Markera rutan för varje bild du vill ta bort taggar från.
Klicka på "Rapportera/Ta bort taggar" och bekräfta att du vill ta bort taggarna.
Facebook‑appen på iPhone är integrerad med operativsystemet, vilket gör det enkelt att dela bilder från ditt fotobibliotek eller direkt från kameran. Bilderna laddas automatiskt till “Mobile Uploads”‑galleriet och till din tidslinje. Steg 1: Öppna Facebook‑appen Tryck på Facebook‑ikonen på din st
Hur du stoppar andra från att tagga dig på Facebook Facebooks taggningsfunktion ger ett extra socialt inslag till bilder, men du vill kanske inte att alla vänner ska se bilder du inte har laddat upp själv. Du kan inte helt blockera någon från att tagga dig, men du kan ändra dina sekretessinställning
Det finns två sätt att komma åt Facebook på din Android‑telefon eller surfplatta: via en webbläsare på Facebooks mobila webbplats eller med Facebook‑appen för Android. Om du vill ta bort appen kan du oftast göra det i enhetens inställningar eller via Google Play. Är Facebook förinstallerad som syste