Datornätverk
Facebook‑chatten på sidan låter dig skicka meddelanden till alla som är online. När du öppnar chatten visas en lista med vänner – oftast de du pratar mest med eller som just nu är inloggade. Du har full kontroll över vem som kan se och chatta med dig. Genom att blockera någon kan du ta bort den personens namn från chatten och hindra dem från att se att du är online.
Logga in på Facebook och klicka på "Chat"-knappen längst ned till höger för att öppna sidofältet. Fältet kan redan vara öppet beroende på dina inställningar.
Klicka på kugghjulsikonen i chatten.
Välj "Avancerade inställningar" för att öppna ett nytt fönster.
Klicka på "Slå på chatt för alla vänner utom…".
Skriv in namnet på den person du vill blockera. När personens namn dyker upp i rullgardinslistan, klicka på det för att lägga till den i uteslutningslistan. Lägg till fler namn om du vill.
Klicka "Spara".
Hur du stoppar andra från att tagga dig på Facebook Facebooks taggningsfunktion ger ett extra socialt inslag till bilder, men du vill kanske inte att alla vänner ska se bilder du inte har laddat upp själv. Du kan inte helt blockera någon från att tagga dig, men du kan ändra dina sekretessinställning
Blockera samtal och SMS på din mobil De flesta mobiloperatörer ger dig möjlighet att blockera inkommande samtal och textmeddelanden från specifika nummer. Du kan enkelt lägga till eller ta bort nummer från din blocklista när som helst via ditt onlinekonto. Vissa operatörer erbjuder tjänsten gratis,
Att införa en Gilla oss på Facebook-länk i dina e-postmeddelanden är ett enkelt sätt att locka fler följare. Genom att placera länken i din signatur syns den i varje mail du skickar. Mottagaren klickar enkelt på länken, kommer till din Facebook-sida och kan därefter trycka på Gilla för att börja föl