Datornätverk
Amazon Kindle‑läsaren gör det möjligt att bära med sig tusentals böcker. Trots den stora kapaciteten finns det dock gränser för hur mycket du kan lagra. Den senaste modellen har 4 GB minne, varav 3 GB är tillgängliga för innehåll – cirka 3 500 böcker. Så du kan i princip fylla din Kindle, men det kan ta tid.
Din Kindle visar inte automatiskt hur mycket utrymme som finns kvar. Tryck på "Meny"‑knappen. När menyn öppnas visas, i det övre högra hörnet, hur många megabyte du har kvar. Om du har fyllt hela minnet och vill köpa en ny bok, laddas den inte automatiskt ned. Istället visas en varningsdialog som ber dig radera innehåll innan den nya boken kan laddas ner.
Hemskärmen visar alla nedladdade böcker. När du köper en ny bok från Amazon placeras den högst upp på listan. När du öppnar en bok för att läsa den flyttas den automatiskt till toppen. Vill du ta bort innehåll, tryck på "Nästa sida"-knappen från menyn för att radera äldre böcker. Du behöver inte oroa dig för att förlora rättigheter; även om du tar bort boken från enheten har du fortfarande rätt att ladda ner den igen.
För att ta bort en bok du redan har läst (eller som du inte planerar läsa) från din Kindle:
1. Tryck på "Hem"‑knappen för att öppna hemskärmen.
2. Använd fyrriktningsknappen eller "Nästa sida" för att hitta titeln.
3. Tryck den fyrriktade knappen åt vänster så att boktiteln blir grå.
4. Ett "Ta bort från enheten"‑alternativ visas nedanför titeln – tryck den nedåt för att radera boken.
Förutom de böcker som är lagrade på din enhet håller Amazon ett arkiv över alla du köpt. Det betyder att du aldrig förlorar ditt innehåll. För att komma åt det går du till "Hantera din Kindle"‑sidan och klickar på sektionen "Dina beställningar". Vid varje bok finns en rullgardinsmeny "Skicka till" där du kan välja vilken registrerad Kindle du vill skicka boken till.
Systemåterställning kan rädda ditt system när nya program eller drivrutiner har orsakat instabilitet eller till och med gjort datorn oanvändbar. Det fungerar som en tidsmaskin som återställer datorn till ett tidigare tillstånd. Windows‑inställningar återställs Windows‑registert återställs till det
Att blockera ett telefonnummer Att blockera vissa telefonnummer kan vara nödvändigt av integritetsskäl, säkerhet eller andra anledningar. Du vill kanske förhindra att ett nummer ringer dig, dölja ditt eget nummer i mottagarens anropsidentifiering eller stoppa samtal som riktas till ett specifikt num
Återställ borttagna böcker på din Kindle Om din Kindle blir full kan du enkelt ta bort böcker, men var försiktig så att du inte råkar radera något du vill behålla. Amazon lagrar alltid en kopia av alla dina böcker på sina servrar, så du kan enkelt återställa dem när som helst. Steg 1 – Gå till star