Datornätverk
Foton på Facebook är inte alltid avsedda för allas ögon. När du blir taggad i någon annans bild kan vem som helst hitta den, vilket kan skapa pinsamma situationer med chef, familj eller partner. Du kan enkelt hindra vissa personer från att se ett taggat foto genom att ta bort taggen eller justera fotots sekretessinställningar.
Klicka på "Aktivitetslogg"-knappen nära toppen av din tidslinje.
Välj globikonen bredvid bilden i listan och klicka sedan på "Rapportera/ta bort tagg".
Om du bara vill ta bort din tagg, kryssa för "Jag vill avtagga mig själv". Facebook tar då bort din tagg automatiskt, men namnet kan fortfarande finnas i bildtexten.
Om du vill att bilden tas bort, välj "Jag vill att detta foto tas bort från Facebook" och ange anledningen. Vid anklagelser om trakasserier eller brott mot Facebooks villkor granskas bilden och kan tas bort. Om du bara ogillar bilden kan du skicka en förfrågan till den som delade den – Facebook tar dock ingen ytterligare åtgärd.
Gå till din tidslinje och klicka på det taggade fotot.
Klicka på sekretessknappen under ditt namn och välj sedan "Anpassad".
Lägg till namnen på de personer du vill blockera från att se fotot i fältet "Dela inte detta med" och klicka sedan på "Spara ändringar".
Det är frustrerande att få oönskade samtal på din fasta telefon. Lyckligtvis finns det flera sätt att stoppa ett specifikt nummer från att nå dig. Många teleoperatörer erbjuder en samtalsblockering eller “obekant samtal‑avvisning” som du kan aktivera via kundtjänst eller direkt från telefonen. Steg
Facebook‑appen på iPhone är integrerad med operativsystemet, vilket gör det enkelt att dela bilder från ditt fotobibliotek eller direkt från kameran. Bilderna laddas automatiskt till “Mobile Uploads”‑galleriet och till din tidslinje. Steg 1: Öppna Facebook‑appen Tryck på Facebook‑ikonen på din st
Hur du stoppar andra från att tagga dig på Facebook Facebooks taggningsfunktion ger ett extra socialt inslag till bilder, men du vill kanske inte att alla vänner ska se bilder du inte har laddat upp själv. Du kan inte helt blockera någon från att tagga dig, men du kan ändra dina sekretessinställning