Datornätverk
Logga in på ditt Tumblr-konto och klicka på kugghjulsikonen i din instrumentpanel för att öppna Inställningar.
Välj det blogginlägg du vill bädda in på Facebook.
Klicka på "Logga in med Facebook" i huvudpanelen. Följ anvisningarna i popup-fönstret för att auktorisera Tumblr att posta på ditt Facebook‑konto.
Välj från rullgardinsmenyn vilken Facebook‑sida eller profil du vill dela inlägg på. Du kan också bestämma om du vill dela dina Tumblr‑likes och svar på Facebook.
Markera rutan "Dela inlägg på din tidslinje" för att automatiskt publicera alla inlägg. Om du vill välja vilka inlägg som syns, avmarkera rutan och välj individuellt när du korsposter.
Klicka på "Spara" för att bevara dina inställningar.
Logga in på Vimeo och klicka på "Ladda upp video".
Välj "Välj en video" och dubbelklicka på filen på din hårddisk som du redan har bäddat in på Tumblr. Videon börjar ladda upp direkt.
Lägg till en detaljerad beskrivning. Vimeo tillåter inte HTML‑kod, men du kan lägga till länkar till ditt Tumblr‑blogg eller ursprungliga inlägg – dessa konverteras till klickbara hyperlänkar när du publicerar.
Ge videon titel, taggar och krediter efter behov och klicka sedan på "Spara ändringar".
Du kan också ansluta Vimeo för att automatiskt bädda in videor på Tumblr och Facebook. Gå till "Jag" → "Mina inställningar", välj "Apps", klicka på "Anslut" bredvid Tumblr och Facebook och följ anvisningarna.
Vimeo tillåter gratisanvändare att ladda upp högst 500 MB per vecka. Har du en större fil behöver du uppgradera till ett premiumkonto.
Steg för att söka i dina egna inlägg på FacebookOm du ofta använder Facebook och vill hitta ett gammalt inlägg, kan du snabbt söka direkt i ditt konto med hjälp av webbläsarens inbyggda sökfunktion. Följ stegen nedan:Logga in på ditt Facebook-konto.Klicka på ditt namn i vänstermenyn för att öppna di
Facebook låter dig permanent ta bort alla inlägg du har gjort på nätverket. Processen raderar helt innehållet från Facebook. Du kan även ta bort inlägg som andra har gjort på din tidslinje. Inlägg från andra som inte ligger på din tidslinje kan inte raderas, men du kan dölja uppdateringen och ta bor
Din Facebook‑tidslinje är en samling av olika innehållstyper, som statusuppdateringar, foton och länkar. Förutom ditt eget inlägg visar tidslinjen även allt dina vänner taggar dig i. Med bara de grundläggande sekretessinställningarna kan du kontrollera vem som ser din tidslinje, men du behöver ett e