whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Kan du hindra andra från att se dina inlägg på Instagram?

Som standard är allt du publicerar på ditt Instagram‑konto synligt för alla användare i appen. Du kan dock ställa in kontots sekretess så att endast godkända användare kan se dina bilder och videor och annan profilinformation, eller blockera enskilda användare från att få tillgång till ditt innehåll. Varje alternativ påverkar hur begränsad din publik blir.

Kontots sekretessinställningar

Du kan ställa in ditt Instagram‑konto så att endast användare du godkänner kan se dina bilder och videor. Användare kommer inte att kunna hitta din profil i sökningar, och obekräftade användare kan inte se din följare- eller följda-lista. När någon ber om att följa dig visas förfrågan i din följarlista; du kan då välja "Ja" eller "Nej" för att godkänna eller avslå. Du kan fortfarande skicka bilder till en enskild person via Instagram Direct oavsett om du har godkänt dem som följare eller inte, genom att välja "Direkt" i delningsalternativen för bilden och sedan välja mottagaren.

Blockering på Instagram

Du kan blockera enskilda användare från att se dina bilder och videor samt från att hitta ditt konto i Instagram‑sökningar utan att behöva göra hela kontot privat. Instagram meddelar användaren inte när du blockerar dem. Om användaren redan följer dig förblir ditt konto i deras följarlista, men ditt innehåll blir omedelbart otillgängligt. Blockerade användare kan inte skicka dig inlägg via Instagram Direct.

Hur du blockerar användare

För att blockera en enskild användare, tryck på kompassen i huvudmenyn och skriv in kontots användarnamn i sökfältet. Tryck på inställningsikonen (tre horisontella punkter på Android och en rektangel med pil på iOS). Välj "Blockera användare" för att blockera. För att avblockera senare följer du samma steg men väljer "Avblockera användare" i sista steget.

Begränsningar av blockering

När du blockerar en användare kan de fortfarande se viss del av ditt innehåll. Om ni har gemensamma följare eller följer samma personer kan en blockerad användare se dina gillanden och kommentarer på andra användares foton. De kan också se ditt användarnamn på andra användares följar- och följda-listor. Om en blockerad användare taggar dig i ett inlägg eller en kommentar visas meddelandet fortfarande i din nyhetsflöde. Tidigare kommentarer och gillanden från den blockerade användaren försvinner inte automatiskt – du måste radera dem manuellt. Dessutom, om ditt kontos sekretess är inställt på offentligt, kan alla användare fortfarande se alla dina bilder och videor genom att besöka din profil på webben, oavsett om du har blockerat dem i appen.


URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014019121.html

Sociala medier
  • Så här döljer du din Facebook‑profil för personer som söker dig

    Att begränsa vilka som kan hitta dig på Facebook hjälper dig att undvika oönskade vänförfrågningar. Använd plattformens sekretessinställningar för att stoppa icke-vänner från att lokalisera dig och blockera specifika användare så att de inte kan se din närvaro på Facebook. Vänskapstyp: Icke‑vänner

  • Stöter du dina inlägg på Craigslist?

    Att stöta inlägg på Craigslist gör att dina annonser syns längre uppe på listan, vilket ökar chansen att de blir säljda eller fullgörda. Genom att stötar en post flyttas den till toppen utan att du eller potentiella köpare behöver bläddra igenom flera sidor. Bumpningsregler Du kan stöta en post var

  • Hur du avlägsnar eller bannlyser medlemmar i din Facebook‑grupp

    Steg för att avlägsna medlemmar Som gruppadministratör kan du när som helst ta bort en medlem eller bannlysa dem permanent. Följ dessa enkla steg för att göra det på ett smidigt sätt. Steg 1: Öppna gruppen och hitta medlemmarna Gå in i din Facebook‑grupp, klicka på fliken Om (About). Klicka på rullg

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com