Datornätverk
Facebook är utformat för att hjälpa till med sociala nätverk och kommunikation, men du kan också hindra specifika personer från att skicka meddelanden till dig.
Logga in på Facebook och klicka på låsikonen i verktygsfältet. Välj Vem kan kontakta mig? och välj sedan grundläggande eller strikt filtrering – använd den senare för att filtrera meddelanden från alla utom dina närmaste vänner ur meddelandeinkorgen. Filtrerade meddelanden hamnar i en mapp Övrigt där de inte genererar aviseringar eller e-post.
Klicka på Hur stoppar jag någon från att störa mig? om du vill blockera en annan Facebook‑användare helt. Processen avvänjar användaren och förhindrar att personen kontaktar dig.
Skriv in användarnamnet eller e‑postadressen till personen du vill blockera. Klicka sedan på Blockera för att bekräfta. Följ länken Visa alla blockerade användare för att se vilka du redan har blockerat eller för att avblockera vid behov.
Klicka på Meddelanden på nyhetsflödet för att se inkommande meddelanden. Välj en konversation och välj Åtgärder → Dämpa konversation om du inte längre vill få aviseringar eller se nya chattfönster. Välj Flytta till Övrigt från rullgardinsmenyn Åtgärder för att filtrera konversationen ur din huvudinkorg. Framtida meddelanden från användaren kommer också till Övrigt; klicka på Övrigt för att se innehållet.
Är du på språng men saknar en ny BlackBerry, Android eller iPhone? Du kan ändå uppdatera din Facebook-status via SMS. Följ bara dessa enkla steg. Steg 1 – Aktivera Facebook Mobile Logga in på Facebook från din dator och gå till Konto → Kontoinställningar. Klicka på fliken Mobil i vänstra kolumnen o
Facebook‑appen på iPhone är integrerad med operativsystemet, vilket gör det enkelt att dela bilder från ditt fotobibliotek eller direkt från kameran. Bilderna laddas automatiskt till “Mobile Uploads”‑galleriet och till din tidslinje. Steg 1: Öppna Facebook‑appen Tryck på Facebook‑ikonen på din st
Hur du stoppar andra från att tagga dig på Facebook Facebooks taggningsfunktion ger ett extra socialt inslag till bilder, men du vill kanske inte att alla vänner ska se bilder du inte har laddat upp själv. Du kan inte helt blockera någon från att tagga dig, men du kan ändra dina sekretessinställning