Datornätverk
Facebooks SMS‑aviseringar är ett praktiskt sätt att hålla koll på vänners aktiviteter utan att manuellt kontrollera nyhetsflödet. När du inaktiverat ditt konto vill du troligtvis inte längre få dessa meddelanden – och ofta dras det också avgifter för SMS‑trafik. Det bästa är att stänga av Facebook‑SMS innan du inaktiverar kontot, men om du missar det finns fortfarande sätt att stoppa dem.
Skicka ett SMS från din mobil till 32665 (utan citationstecken). I ämnesraden skriv Off. Skicka meddelandet och vänta på ett svar, vilket vanligtvis kommer inom några minuter och bekräftar att SMS‑tjänsten är avstängd. Om du har automatiska signaturer i dina SMS, ta bort dem innan du skickar.
Ibland behöver du återaktivera kontot för att ändra mobilinställningarna. Logga in med din e‑post och lösenord – du får direkt åtkomst till kontot. Om du har inaktiverat tidigare kan du behöva vänta 24 timmar innan du loggar in igen. Gå sedan till Inställningar (kugghjulsikonen uppe till höger) och välj Kontoinställningar. Klicka på fliken Mobil i vänstermenyn. Välj Ta bort för att radera kopplingen till din telefon, eller rulla ner till Facebook‑SMS och välj Aldrig i rullgardinsmenyn. Avsluta sedan processen för att inaktivera kontot igen.
Ett alternativ till inaktivering är att radera kontot permanent. Vid radering kan du inte återvända till samma konto; du måste skapa ett nytt från början och lägga till alla vänner, bilder och personliga uppgifter på nytt. Raderingen stoppar alla framtida SMS, samt tar bort vänlistor, tidslinje och all annan data. Allt som någonsin fanns i kontot försvinner.
Beroende på din operatör kan du blockera oönskade SMS på din telefon. Många leverantörer, som AT&T och Verizon, erbjuder verktyg för att filtrera och blockera skräppost. Kontakta din operatör för att se vilka åtgärder du kan vidta för att stoppa SMS från Facebook och liknande tjänster.
Kedjetexter liknar gamla spammejl som cirkulerar i åratal. Medan de flesta lovar kärlek eller lycka för att vidarebefordra, finns det även varningar om död om du inte följer deras krav. Att stoppa kedjetexter börjar med att du aldrig skickar någon. Steg 1: Känna igen löftet Insikten om hur löjligt l
Ta bort ditt Facebook‑konto permanent Om du vill skydda din integritet kan du radera ditt Facebook‑konto för alltid. När kontot har raderats kan det inte återaktiveras, och all information – vänlistor, meddelanden, bilder och annan data – tas bort permanent från Facebooks servrar. Det finns två alte
Ta bort ditt konto Om du vill göra slut med Facebook och permanent ta bort din närvaro på plattformen, är kontoborttagning den definitiva lösningen. När du har slutfört processen kan du inte återställa kontot. 1. Gå till Facebooks Ta bort mitt konto-sida (länken finns i resurserna). Logga in om du i