whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Kan jag dela ett fotoalbum på en Facebook-vägg?

Facebook bygger på delning, oavsett om du delar statusuppdateringar, länkar eller bilder. Varje fotoalbum som du har behörighet att se, oavsett om du själv har skapat det eller en vän, har sin egen länk som kan publiceras på en annan väns tidslinje. Sekretessen för bilderna i albumet påverkas inte.

Publicera en albumlänk

Gå in på ett fotoalbum på Facebook genom att följa länken "Bilder" från din tidslinje eller en väns tidslinje. Klicka på knappen "Dela" under bildminiatyrerna på albumssidan, välj sedan "På en väns tidslinje" i rullgardinsmenyn. Ange vänens namn tillsammans med ett meddelande du vill lägga till till albumlänken. När du klickar på "Dela album" publiceras länken på den valda vänens tidslinje.

Tagga vänner

Ett alternativt sätt att posta en länk på en väns tidslinje är att posta länken på din egen tidslinje och tagga din vän i meddelandet. Den ursprungliga länken kommer att visas på din egen tidslinje samt publiseras på din väns. Att tagga flera vänner är ett praktiskt sätt att dela samma album med flera personer samtidigt. Det ger dig också mer kontroll över vilka Facebook-användare som kan se länken, eftersom den publiceras på din tidslinje.

Vem kan se länken

När du publicerar någon slags länk (inklusive till ett fotoalbum) på en väns tidslinje kontrollerar den användaren publik för inlägget. När du publicerar en länk på din egen tidslinje och taggar vänner har du kontroll över publiken – använd rullgardinsmenyn för publikval i den ursprungliga delningsdialogen för att göra ändringar. Som standard kan länken ses av dina vänner och vänner till alla taggade, men funktionen kan inaktiveras genom att välja "Anpassad" i publikvalet och avmarkera rutan "Vänner till de taggade och eventgäster".

Vem kan se bilderna

Sekretessinställningarna för länken du har publicerat är separata från sekretessinställningarna för själva bilderna. Att posta en länk till ett fotoalbum på en väns tidslinje ändrar inte publikinställningarna för de enskilda bilderna – även om andra kan se länken på din väns tidslinje, kommer de inte att kunna klicka in i bilderna om de inte har behörighet. För att ställa in publik för dina egna fotoalbum, klicka på "Redigera" på albumssidan och öppna sedan rullgardinsmenyn för publikval.


URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014009058.html

Sociala medier
  • Så delar du flera länkar på Facebook

    Facebook är ett gratis online-nätverk som låter familj och vänner hålla kontakten. Du kan dela nyheter, bilder, videor och länkar till artiklar eller webbplatser med ditt nätverk. Länkar visas i nyhetsflödet på dina vänners hemsidor. Steg 1 Logga in på ditt Facebook-konto. Steg 2 Klicka på ikonen L

  • Hur kan du dekorera dina Facebook‑bilder?

    Facebook erbjuder ingen inbyggd funktion för att dekorera bilder. Du kan därför använda en extern webbtjänst, som Picnik, för att lägga till text, stickers och ramar. Picnik är gratis för grundläggande redigering och låter dig importera bilder direkt från ditt Facebook‑konto, dekorera dem och sedan

  • Kan en användare se vem som flaggade hennes bild på Facebook?

    Facebook-medlemmar laddar upp bilder för att knyta kontakter, uttrycka åsikter och dela nyhetsvärdigt innehåll på socialnätverket. Det som en person uppfattar som ett konstnärligt uttryck kan för andra vara starkt stötande. Om du efter att ha granskat Facebooks gemenskapsstandarder anser att en bild

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com