Datornätverk
Facebook ger dig möjlighet att hålla kontakten med vänner och familj genom inlägg och meddelanden, men det har också en snabbmeddelande‑funktion som fungerar som en chatt.
Genom att öppna Facebook‑chatten kan du enkelt se vilka av dina kontakter som är online. Kontakter som är inaktiva eller offline kommer inte att svara på ditt meddelande med en gång.
Chatten finns i det nedre högra hörnet på sidan och gör det möjligt att kommunicera i realtid. Den har även stöd för videosamtal. Du kan bestämma vilka som ser dig som online, blockera en kontakt eller logga ut och ändå ta emot meddelanden i din Inbox. Sedan 2011 har Facebook tagit bort symbolen för inaktiv status, så du syns inte som inaktiv när du inte är i webbläsarfönstret.
Förr i tid visades en blå halvmåne bredvid kontakter som var inloggade men inte aktiva i chatten. Denna funktion togs bort i slutet av 2011. Nu indikeras status på ett annat sätt: gröna cirklar visar att någon är online, telefonikoner betyder att personen kan nås via mobila enheter och ingen ikon innebär att du bara kan kontakta dem via meddelanden.
Din kontaktlista är uppdelad i två sektioner. Den övre delen visar vänner du nyligen har pratat med eller som du regelbundet kontaktar; listan uppdateras automatiskt och kan du inte justera manuellt. Den nedre delen, Fler vänner, visar vänner som för närvarande är aktiva på Facebook och har chatten inloggad.
Du kan se om ett meddelande har lästs av en kontakt genom funktionen Senaste visningar. När du skickar ett meddelande kommer du se en tidsstämpel som visar när mottagaren öppnade det. När de svarar försvinner markeringen.
Vad betyder det när du blockerar någon på YouTube? Om en annan YouTube‑användare ständigt skriver provokanta eller kränkande kommentarer eller skickar dig meddelanden kan du blockera dem. När du blockerar en användare kan den personen inte: Kommentera på dina videor eller din kanal Abonnera på din
Även om du vill att dina vänner ska veta när du skickar meddelanden och taggar dem i bilder, kan det vara pinsamt att avvänka utan officiell Facebook‑avisering. Facebook erbjuder verktyg för att skydda medlemmars integritet utan att behöva avvänka formellt. I slutändan får Facebook ingen avisering v
Oavsett om du pratar med en enstaka vän eller en grupp sparar Facebook automatiskt alla dina konversationer. Det innebär att du alltid kan återvända till tidigare meddelanden för att minnas skratt, dela minnen eller hitta viktig information. Chatthistorik När en konversation avslutas lagras hela sam