whycomputer.com >> Datornätverk >  >> Sociala medier

Begränsa vem som ser vad du gillar på Facebook

Facebook är ett effektivt sätt att hålla kontakt med familj och vänner, men utan rätt säkerhetsinställningar blir all din aktivitet offentlig för alla på din vänlista. När du till exempel gillar ett inlägg på någon annans tidslinje blir det synligt för andra användare. Du kan dock anpassa sekretessinställningarna och dölja den här informationen för alla eller för vissa av dina vänner.

Blockera gillade objekt i ‘Om mig’

Steg 1

Logga in på ditt Facebook-konto och gå till din tidslinje.

Steg 2

Välj ‘Om’ under din omslagsbild och scrolla till det avsnitt du vill redigera. Exempel: scrolla till ‘Böcker’ för att hantera vilka böcker du har gillat och vem som kan se dem.

Steg 3

Klicka på pennikonen uppe till höger i avsnittet och välj ‘Redigera sekretess’.

Använd publikvalet för att bestämma vem som kan se de objekt du har gillat i det avsnittet.

Blockera gillade objekt via aktivitetslogg

Steg 1

Logga in på Facebook och klicka på ikonen ‘Kortkommandon för sekretess’, som ser ut som ett lås bredvid tre linjer, uppe till höger på sidan.

Steg 2

Välj ‘Vem kan se min stuff?’ och klicka sedan på ‘Använd aktivitetslogg’.

Steg 3

Klicka på ‘Gillade’ till vänster och hitta den gillade aktiviteten du vill hantera.

Klicka på pennikonen till höger om enskilda gillanden för att justera sekretessinställningarna.

Blockera andra användare helt

Steg 1

Klicka på ikonen ‘Kortkommandon för sekretess’ (lås och tre horisontella linjer) uppe till höger på vilken Facebook-sida som helst.

Steg 2

Välj ‘Hur stoppar jag någon från att störa mig?’ och ange namnet eller e-postadressen för den person du vill blockera.

Klicka på ‘Blockera’ och välj sedan den specifika personen från listan som visas.

Tips

  • Dina sekretessinställningar offentliggörs aldrig för dina vänner, så de får aldrig veta vad du har valt att dölja.
  • Eftersom andra användares sekretessinställningar påverkar hur deras innehåll visas för dig, kan du behöva avlägsna ett gillande för att dölja det från andra. Exempel: om du har gillat någons foto styr deras sekretessinställningar hur folk ser ditt gillande, så du måste avlägsna gillandet för att gömma det från din tidslinje. Andra aktiviteter, som att gilla en företagsprofil, ger alternativet ‘Dölj från tidslinjen’ som behåller gillandet men döljer det för andra.
  • Att blockera en person begränsar den från att se allt på din tidslinje, inte bara dina gillanden. Blockering hindrar också andra från att tagga dig, bjuda in dig till evenemang eller grupper, starta konversationer eller privata meddelanden, eller lägga till dig som vän. Det är ömsesidigt – du kan inte heller tagga, bjuda in eller skicka meddelanden till de användare du har blockerat.

URL:https://sv.whycomputer.com/sociala-media/1014011952.html

Sociala medier
  • Kan du skapa ett Facebook‑konto utan e‑post?

    Facebook är den mest använda sociala nätverksplattformen på webben, med över 500 miljoner användare per augusti 2011 enligt Facebooks egna siffror. För att skapa ett konto måste du först fylla i personliga uppgifter, inklusive en e‑postadress. Facebook tillåter inte registrering utan en verifierad e

  • Lägg till en "Gilla oss på Facebook"-länk i ditt e-postmeddelande

    Att införa en Gilla oss på Facebook-länk i dina e-postmeddelanden är ett enkelt sätt att locka fler följare. Genom att placera länken i din signatur syns den i varje mail du skickar. Mottagaren klickar enkelt på länken, kommer till din Facebook-sida och kan därefter trycka på Gilla för att börja föl

  • Varför kan jag inte se folks foton på Facebook?

    Varför kan jag inte se folks foton på Facebook? Integritetspolicyn på Facebook styr vad du får se, inklusive bilder. Varje användare kan ange sekretess för varje foto eller album. Om du inte ser någons bilder är du förmodligen inte på deras listor för behöriga. Integritetinställningar Audience‑sele

Datornätverk © https://sv.whycomputer.com