Datornätverk
Facebook erbjuder två sätt att radera innehåll i bulk: permanent radering och tillfällig deaktivering. Genom att radera kontot försvinner allt du någonsin publicerat, medan en deaktivering bara döljer
Facebook kan hämta en användares plats från telefonens GPS eller via Wi‑Fi‑anslutningen på den dator där inlägget skapades. Om användaren väljer att lägga till sin plats i inlägget kan du se den på de
Vill du kunna söka på Facebook, använda appar eller delta i grupper utan att bli upptäckt? Följ dessa steg för att skydda din närvaro och hålla ditt konto helt privat. 1. Ställ in sekretessalternativ
Att radera ett fotoalbum på Facebook gör du från din egen albumlista på profilen. När du raderar ett album tas hela albumet och alla bilder i det bort permanent; ingen av dem kan återställas. Dessutom
Den 20 april 1964 presenterade Bell Telephone den första landsomfattande video-samtalet mellan två platser: Worlds Fair i New York och Disneyland i Anaheim, Kalifornien. Den kommersiella tjänsten som
Facebook är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med vänner och familj över hela världen, men det kan också användas för att hålla koll på personer du inte känner särskilt väl. Om du är nyfiken på vem
Facebook låter dig ta emot aviseringar för nästan alla interaktioner på plattformen. Om du har aktiverat för många kan du snabbt bli överväldigad av meddelanden. Men du kan enkelt hantera dina notifik
Google samlar in sökresultat genom att skanna webbplatser som är offentligt tillgängliga. Om du har inlägg eller kommentarer som är publika på Facebook kan dessa synas i Googles sökresultat, även om s
Facebook låter alla se profil‑sidor, men om du inte är medlem kan du bara se begränsad information. Utanför ett konto syns vanligtvis profilbild, bakgrundsbilder och i vissa fall listan med gillade si
Vill du lägga till en osynlig karaktär i dina Facebook-texter? Så här gör du det med Windows 8‑teckenkarta. 1. Hitta och kopiera den osynliga karaktären Klicka på Windows‑tangenten för att öppna Start
Om du vill ha mer integritet när du bläddrar i nyhetsflödet måste du vidta åtgärder för att dölja din Facebook-aktivitet. Att stänga av chatt, höja ditt sekretessvärde och välja publik är alla sätt at
Om du avaktiverar ditt Facebook-konto tas dina företagssidor omedelbart bort. När du därefter aktiverar kontot återställs inte sidorna automatiskt, vilket gör att kunderna inte längre hittar ditt före
Kan Facebook spåra ursprunget för ett inlägg? Även om vem som helst kan skapa ett anonymt konto på Facebook, påverkar inte att dölja din plats i din profil den digitala fotavtryck du lämnar varje gång
Med Facebook‑appen för Android kan du inte bara posta statusuppdateringar på din tidslinje, utan även hantera de flesta inställningar i ditt konto. En av dessa funktioner är att ta bort enskilda bilde
Facebook är utrustat med olika säkerhets- och sekretessinställningar som du kan använda för att göra dina sidor och grupper helt privata. Du kan till exempel begränsa deltagande till en viss åldersgru
Så svarar du på kommentarer på Instagram Instagram gör det enkelt att dela dina bilder med familj och vänner direkt från mobilen. Andra kan snabbt kommentera, och du får en omedelbar notifikation när
Vill du göra att vissa personer inte kan hitta dig på Facebook, men inte radera ditt konto permanent, kan du avaktivera det. När du gör det försvinner du från sökresultat och blir osynlig för andra, m
Det finns flera sätt att få skämt levererade till din mobil. Tjänster för skämtsubscription ger regelbundet uppdaterat innehåll via e‑post, SMS eller sociala medier. Med en app får du ett skämt på beg
Facebook beskär automatiskt bilder som är för stora för att passa i sitt gränssnitt. Det enda sättet att behålla bilden i sin ursprungliga form är att först justera den till Facebooks exakta dimension
Netflix lanserade flervaliga användarprofiler i augusti 2013 för att låta familjer dela ett konto utan att rekommendationerna blandas. En föräldras filmval påverkas inte av barnens tv‑serier. Hur fun
Starta en nedräkning på Facebook Med en nedräkning kan du och dina vänner följa tiden fram till ett viktigt evenemang. Det finns flera appar som låter dig göra detta – välj den som passar ditt evenema
1. Begär om att konvertera ett konto till ett minnesmärke När någon du håller kär går bort, kan du be Facebook att omvandla personens aktiva profil till en minnesyta. Fyll i Begär om memorialisering‑f
Facebooks chat-funktion har utvecklats från en statisk lista till en dynamisk sidopanel som uppdateras kontinuerligt baserat på din senaste aktivitet. Med de senaste algoritmerna har du fler sätt att
Enligt en studie från forskare vid University of Vienna är en av de främsta orsakerna till att människor slutar använda Facebook att de är oroliga för sin integritet. Dessa rädslor är inte utan grund,
Det är enkelt att posta dina Windows Live Movie Maker-projekt (WLMP) på din Facebook-tidslinje, eftersom Movie Maker har en delningsfunktion som låter dig koppla ditt Windows Live‑konto till ditt Face
Genom Facebooks inställningar för tagging, tidslinje och sekretess kan du lägga till anpassade skydd för din profil som inte aktiveras automatiskt vid kontonskapande. Du kan exempelvis begränsa synlig
Att bädda in en YouTube‑videospelare på en Facebook‑sida skiljer sig från att bädda in en på en personlig webbplats, eftersom Facebook inte visar sin källkod för användare. Google, som äger och underh
Facebook visar vänskapssidor som sammanfattar din interaktion med en vän. På dessa sidor kan du se gemensamma foton där ni båda är taggade, era gemensamma vänner, gillningar och till och med kommentar
Vad är Facebooks cache? Facebook lagrar enorma mängder information om webbsidor för att göra delning snabbare och enklare. När du postar en länk till din favoritblogg eller nyhetssida kommer Facebook
Taggade foton på Facebook – vad kan du göra? De flesta av oss har någon gång blivit taggade i någon annans bild på Facebook. När du är taggad blir bilden synlig för dina vänner och för vännerna till d
Hur du upptäcker om du har blivit petad på Facebook Att peka någon på Facebook signalerar att du tänker på dem. Det kan vara ett leende Hej! eller en inbjudan till konversation. Du kan enkelt se vem s
Att hålla koll på alla dina vänner på Facebook kan kännas överväldigande – du kan ha över 5 000 kontakter på din tidslinje. Eftersom vänner ibland lämnar Facebook eller avvänjer dig utan att du får en
Att blockera en annan användare hindrar dem från att se din tidslinje, ditt personliga profil och de bilder du laddar upp på tidslinjen. Du kan också inte se samma information om den blockerade använd
Att tagga vänner på Facebook är mer än bara en teknisk fråga. På mobila enheter kan processen bli knepig, och du påverkas både av dina egna sekretessinställningar och av dina vänners inställningar. De
Förr i tiden krävde Facebook att du besökte någons profil för att skicka ett meddelande. Med lanseringen av chattfunktionen förvandlades tjänsten till en snabbmeddelandetjänst där alla dina kontakter
Återställ borttagna och blockerade kontakter på Facebook Som användare har du normalt full kontroll över vilka som finns på din vänlista på Facebook. Om du upptäcker att vänner har blivit avlägsnade,
Twitter i en iframe Twitter tillhandahåller inbäddade widgets som låter dig placera Twitter‑innehåll i en inline‑ram (iframe) på en annan webbsida via ett skript. På grund av säkerhetsåtgärder i Twitt
Bädda in ett Facebook-evenemang på din webbplats Att låta besökare se vad som händer på Facebook utan att de behöver logga in är ett effektivt sätt att nå fler målgrupper. Många besökare är kanske int
När du väljer att avvänja en vän på Facebook får den andra personen ingen avisering. Om du inte interagerar ofta kan personen aldrig märka av avvänjan.Avvänja andra användareDu kan avvänja någon genom
Steg 1: Öppna sekretessmenyn Klicka på låsikonen i den övre vänstra hörnet på din Facebook-hemsida för att visa snabbmenyn för sekretess. Välj Hur stoppar jag någon som stör mig? för att komma åt bloc